woensdag 6 augustus 2014

Moestuingeluk - Gevulde Courgette

 
 
 
 

 
 Gevulde Courgette
 
Gevulde Courgette

1 uit de klauwen gewassen courgette (of 2 gewone)
5 biologische tomaten
1 biologische ui
3 tenen biologische knoflook
250 g biologisch rundergehakt
100 g biologische oude geraspte kaas
100 g quinoa of rijst
2 el sesamzaad (optioneel)
2 el lijnzaad (optioneel)
2 el oregano
2 EL olijfolie
 
1 Kook de quinoa.
2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
3 Snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes.
4 Halveer de courgettes in de lengte, verwijder met een lepel de helft van het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees in blokjes.
5 Bak het gehakt in de olijfolie.
6 Bak het sesamzaad, het lijnzaad de knoflook en de ui mee.
7 Bak de blokjes courgette en tomaat mee. 
8 Haal de pan van het vuur, voeg de kaas toe en breng op smaak met oregano, zout en peper.
9 Leg de courgettes in een ovenschaal en vul deze met het mengsel.
10 Bak de courgettes ca. 20 min in de oven. 
 
Ook lekker zonder vlees! Voeg dan iets meer quinoa en kaas toe.
 
Gevulde Courgette

Geen opmerkingen:

Een reactie posten