Daslook is een plant uit de lookfamilie en groeit bij voorkeur in schaduwrijke loofbossen. Let op, bij het verzamelen van de bladeren bestaat het gevaar van verwisseling met bladen van andere planten, zoals lelietje-van-dalen, gevlekte aronskelk en herfsttijloos die giftig zijn.
Daslook heeft een bieslook-, uien-, knoflooksmaak en kun je bv gebruiken in salades, soepen, pesto, marinades en
Kruidenboter
250 g biologische roomboter
1 teentje biologische knoflook
1 bosje daslook
1 bosje peterselie
1 el natuurlijk zout*
1 Laat de boter op kamertemperatuur komen.
2 Hak de kruiden en de knoflook fijn.
3 Meng alle ingrediënten met een fork in een kom.
* Natuurlijk zout is niet geraffineerd zout. Het bevat 80 verschillende mineralen en spoorelementen. In tegendeel tot keukenzout. Keukenzout is geraffineerd zout en bevat alleen
natriumchloride en antiklontermiddel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten