woensdag 28 mei 2014

Asperge-risotto

 

1 kg witte asperges(stukjes of B kwaliteit)
1 ui
1 teentje (verse)knoflook
100 g geraspte oude kaas
300 g risottorijst
 2 glazen witte wijn
5 el olijfolie 
oerzout
peper uit de molen
 
1 Schil de asperges en snijd deze in stukken van ca. 2 cm.
2 Kook de asperge stukjes beetgaar en bewaar het kookvocht.
3 Snipper de ui en de knoflook zo fijn mogelijk en fruit deze in 5 el olijfolie glazig. 
4 Voeg de rijst toe en blus af met de wijn.
5 Schep een soeplepel kookvocht van de asperges bij en blijf roeren tot het vocht helemaal is opgenomen.
6 Ga zo door tot de rijst gaar is (bij gebrek aan kookvocht, gebruik water). Dit zal ca. 15 min duren.
7 Haal de pan van het vuur en roer de kaas, 1 el oerzout en flink wat peper uit de molen er doorheen.
8 Schep de stukjes asperges er doorheen en serveer direct.
 
Asperge-risotto

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten