vrijdag 15 april 2016

Brownies (glutenvrij en zonder gerafineerde suikers)

Brownies (glutenvrij en zonder gerafineerde suikers)

Op veler verzoek ...
hier dan eindelijk het recept van deze oh zo lekkere Brownies!


  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Week 200 gram gedroogde pruimen (of rozijnen, cranberry's, abrikozen, kersen, vijgen, etc.) in warm water.

  3. Brownies (glutenvrij en zonder gerafineerde suikers)

  4. Smelt 200 gram biologische roomboter en 200 gram pure chocolade op heel laag vuur.

    Brownies (glutenvrij en zonder gerafineerde suikers)
  5. Meng in een kom 4 biologische eieren, 100 gram honing en 100 gram teffmeel* (of havermeel, boekweitmeel, amandelmeel, gemalen walnoten of hazelnoten)
  6. Meng de gesmolten boter en chocolade er doorheen.
     
                    Brownies (glutenvrij en zonder gerafineerde suikers)
  7. Giet het water van het gedroogde fruit af, maak het met behulp van bv. een staafmixer klein en meng ook dit door het beslag.
  8. Giet het beslag in een bakvorm van bv 20 x 20 cm en bak dit ca. 15 min in de oven.                                                      

    Brownies (glutenvrij en zonder gerafineerde suikers)
  9. Het lijkt dan of hij nog lang niet gaar is. Als de randen al wat droog zijn en het midden nog vochtig, is het goed. Als hij volledig is afgekoeld, kun je hem in stukjes snijden.



* Teff is glutenvrij en heeft de unieke eigenschap energie langzaam en efficiënt aan het lichaam af te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten