zondag 25 juni 2017

Struisvogelbiefstuk in tamari-saus


recept voor 1 persoon

  • 1 kleine courgette (Zucchini) 
  • 1 teentje knoflook (Knoblauch)
  • 250 tot 300 g struisvogelbiefstuk (Steak vom Strauss)
  • 1 el roomboter (Bio Butter)
  • tamari sojasaus (Tamari Sojasauce)
  • keltisch zeezout (Meersalz) 

  1. Snijd de struisvogelbiefstuk met een groot scherp mes in dunne reepjes.
  2. Schaaf de courgette met de kaasschaaf in dunne lange reepjes.
  3. Zet een (ijzeren) pan op hoog vuur en laat de roomboter smelten.
  4. Bak de struisvogelbiefstuk kort aan. (niet te lang anders wordt die taai)
  5. Voeg de courgette reepjes toe en roer regelmatig in de pan.
  6. Pers de knoflook er bij.
  7. Blus af met een flinke scheut tamari (zeker 4 el).
  8. Breng op smaak met keltisch zeezout.

Ook lekker met kip, kalkoen of verse tonijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten