woensdag 13 september 2017

Wurstsalat


Wurstsalat

  • 200 gr gerookte kip- of kalkoenfilet (geräucherter Putenschinken)
  • 1/2 bos peterselie (Petersilie)
  • 1 rood, groen of gele paprika (Paprika rot, grün oder gelb)
  • 1 ui of 3 lenteuien (1 Zwiebel oder 3 Frühlingszwiebel) 
  • 1/2 avocado (Avocado)
  • 1/4 Venkel (Fenchel)
  • 3 Augurken (Essiggurkerl)
  • 2 gekookte eieren* (gekochte Eier)
  • 1 EL pompoenpitten (Kürbiskerne)
  • 3 EL olijfolie of pompoenpitolie (Olivenöl oder Kürbiskernöl)
  • 2 EL appelazijn (Apfelessig)
  • Keltisch zeezout en peper (Celtic Sea Salt und Pfeffer)


  1. Snijd de vleeswaren, de eieren en de groenten in kleine blokjes. 
  2. Doe dit in een slakom.
  3. Snijd de peterselie fijn en voeg deze samen met de pompoenpitten toe.
  4. Breng de salade op smaak met olie, azijn, zout en peper.
Wurstsalat

* Eieren koken: doe 2 eieren in een pan met water, zodat de eieren helemaal bedekt zijn. Breng aan de kook. Vanaf het moment dat het water kookt zet je de wekker op 5 minuten. Daarna giet af en schrik de eieren af met koud water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten